ЦВК: Місцеві вибори обійдуться в мільярд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК: Місцеві вибори обійдуться в мільярд гривень

Казна та Політика
151
На проведення чергових місцевих виборів, які заплановані на 31 жовтня, знадобиться більше 1 мільярда гривень, заявив заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера.
"Я не хочу вас лякати, проте це будуть великі витрати і не від хорошого життя - ці витрати можуть бути більше 1 мільярда гривень", - заявив він на прес-конференції в понеділок.
При цьому Магера підкреслив, що на даний момент діє закон про місцеві вибори в старій редакції, а його нова редакція ще перебуває на розгляді в комітетах в процесі підготовки до другого слухання. "Як тільки законодавець визначиться з тим законом, який регулюватиме проведення місцевих виборів, ми можемо буквально протягом декількох днів подати нашу остаточну пропозицію з фінансування цих виборів", - заявила заступник глави ЦВК.
При цьому він підкреслив, що близько 80% витрат на будь-які вибори складає заробітна плата територіальних членів виборчої комісії і що згідно з чинним законодавством вона не може бути нижчою від мінімальної.
Андрій Магера також заявив, що ЦВК вже здійснює низку заходів з підготовки виборів, проте "говорити про конкретні заходи ЦВК, думаю, було б передчасно", - додав він. Зокрема, за його словами, ЦВК з 2006 року відстежує проведення всіх позачергових і проміжних виборів, і знає, в яких населених пунктах місцеві вибори відповідно до рішення КС проводитися не будуть. За словами Магери, всього не проводитимуться 856 виборів з близько 20 тисяч.
За його словами, після чергових місцевих виборів в 2006 році пройшло 856 позачергових виборів до місцевих рад місцевих голів, причому близько 90% з них були виборами сільських голів. Таким чином, підкреслила заступник глави ЦВК, кількість позачергових і проміжних виборів складає мізерну частину від загальної кількості виборів, які повинні пройти 31 жовтня 2010 року.
Зокрема, не проводитимуться вибори Тернопільської обласної ради і Київської міської пради і Київського міського голови, підкреслив Магера.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас