Німеччина готується мінімізувати витрати в проекті бюджету на 2011 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина готується мінімізувати витрати в проекті бюджету на 2011 рік

Казна та Політика
101
Кабінет міністрів Німеччини планує затвердити проект бюджету на 2011 рік в рамках чотирирічної програми скорочення державних витрат.
Як пише Financial Times, Німеччина повинна подати приклад жорсткої економії останнім європейським країнам, не стримуючи при цьому відновлення економіки країни, яке поступово набирає темпів.
В документах до майбутнього засідання кабінету міністрів робиться акцент саме на скороченні держвитрат, а не на підвищенні податків, як це було під час попередніх спроб стабілізувати бюджет. Передбачається, що бюджетний дефіцит ФРН в наступні 4 роки скоротиться на 80 млрд євро, з них в наступному - на 11,2 млрд євро, при цьому більше половини цієї суми буде отримано саме за рахунок зниження витрат.
Німеччина в даний час відновлює економіку за рахунок підвищення попиту на експорт і пов'язаного з ним зростання промислового виробництва, яке призводить до збільшення числа робочих місць і продуктивності в країні майже до докризового рівня. На тлі позитивних макроекономічних статданих Німеччині буде легше добитися скорочення бюджетного дефіциту, ніж багатьом іншим країнам єврозони, відзначають експерти.
Тим часом деякі аналітики і політики вважають, що подібні заходи Німеччини зроблять негативний вплив на перспективи економічного зростання єврозони і ЄС в цілому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас