Тимошенко просить МВФ не давати Україні кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко просить МВФ не давати Україні кредит

Енергетика
1320
Українська опозиція закликатиме Міжнародний валютний фонд (МВФ) не надавати кредит нинішній владі України, оскільки він буде використаний для виплати $5,4 млрд швейцарському газовому трейдеру RosUkrEnergo, заявила лідер БЮТ, екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
"Ми в понеділок збиратимемо позачергове, я б сказала, надзвичайне, засідання опозиційного уряду і прийматимемо відкрите звернення до Міжнародного валютного фонду не давати Януковичу тих грошей, які вони (фонд - ред.) збираються дати, і лише тому, що вони (нинішня влада України - ред.) хочуть використовувати ці гроші на повернення тих $5,4 млрд компанії RosUkrEnergo, по суті, задіювати їх у потужній корупції", - сказала Ю.Тимошенко в ефірі телеканалу ТВі в минулу неділю ввечері.
Вона зазначила, що опозиція відправить таке звернення "всім лідерам держав, які сьогодні є засновниками МВФ".
"Сьогодні функція не лише опозиції, але і всього цивільного суспільства не дати цій катастрофі статися (вилучити в держави $5,4 млрд - ред.)", - заявила лідер БЮТ, підкресливши, що ця сума складає майже 20% бюджету країни, або 20% її золотовалютного запасу, або "половину грошей, які Україна хоче отримати від МВФ".
Як повідомлялося, Ю.Тимошенко раніше заявила, що опозиція має намір ініціювати незалежне міжнародне розслідування у зв'язку з рішенням Стокгольмського суду, що зобов'язало НАК "Нафтогаз України" повернути швейцарській RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу і виплатити штраф, а також подасть до парламенту законопроект, що забороняє виконання цього судового рішення.
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), котра працювала в Києві з 21 червня по 3 липня, прийняла рішення запропонувати Раді директорів МВФ надати Україні позику на $14,9 млрд в рамках програми stand-by.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас