Банк Росії випускає сьогодні в обіг кілька нових монет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Росії випускає сьогодні в обіг кілька нових монет

Валюта
285
Центральний банк РФ вводить в обіг кілька нових пам'ятних монет.
За матеріалами ЦБ РФ, серед новинок срібна монета номіналом 2 рублі серії "Видатні особистості Росії", присвячена 150-літтю з дня народження художника Ісаака Левітана, і срібна монета в 3 рублі серії "Пам'ятки архітектури Росії" із зображенням Спасо-Преображенського собору в Болхові Орловської області. У серії "Пам'ятки архітектури Росії" випущена срібна монета номіналом 25 рублів із зображенням Кирилло-Білозерського монастиря у Вологодській області. Крім того, ЦБ Росії випускає в обіг золоту монету "Керлінг" серії "Зимові види спорту", номінал якої 200 рублів.
Крім цього, в обіг поступлять пам'ятні монети з кольорових металів серії "Російська Федерація" номіналом 10 рублів: "Пермський край" і "Ненецький автономний округ".
Тираж монети з портретом Ісаака Левітана на реверсі 5 000 екземплярів, а монета із зображенням Спасо-Преображенського собору в Болхові випускається в кількості 10 000 штук. Срібна монета, на реверсі якої розташовано рельєфне зображення Кирилло-Білозерського монастиря з виконаним в кольорі фрагментом стінного розпису, карбується накладом 2 000 штук, золотих монет номіналом 200 рублів із стилізованим рельєфним зображенням керлінгіста буде випущено не більше 500 одиниць. Наклад монет "Пермський край" і "Ненецький автономний округ" - до 10 млн штук кожного виду.
Ці монети є законним платіжним засобом Російської Федерації і обов'язкові до прийому за номіналом у всіх видах платежів без обмежень.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас