Кудрін узявся за просування рубля на світову арену — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін узявся за просування рубля на світову арену

Валюта
1951
Віце-прем'єр, міністр фінансів Росії Олексій Кудрін пообіцяв просувати рубель на світові ринки, повідомляє РИА "Новости". Голова Мінфіну зазначив, що в цьому або наступному році країна може розмістити євробонди, номіновані в національній валюті.
На Міжнародному інвестиційному форумі, який в ці дні проходить у Ялті, Кудрін також повідомив, що чекає підвищення міжнародних рейтингів Росії. "При завершенні кризи ми чекаємо збільшення фінансових рейтингів Росії, і тим самим підтвердимо ще раз стабільність нашої фінансової системи", - заявив міністр.
На підтвердження своїх слів він повідомив, що збільшення обсягів банківського кредитування в Росії в першому півріччі становило 2%. "Але це мало, - зазначив міністр. - Основного зростання чекаємо в другому півріччі". За підсумками року, як очікується, кредитування збільшиться на 5-10%, цей прогноз, за словах Кудріна, залишається в силі.
Перший заступник голови ЦБ РФ Олексій Улюкаєв оптимістичніший. Днями він повідомив, що кредитний портфель російських банків в 2010 році може збільшитись на 10-15%.
Що стосується зовнішніх позик, то Росія вийшла на цей ринок в 2010 році після 12-річної перерви, розмістивши суверенні євробонди на 5,5 млрд доларів. У травні Мінфін назвав це розміщення успішним, додавши, що Росія може "пропустити" два роки на ринку зовнішніх запозичень.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас