Українці, які працюють в Іспанії, підпали під звільнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці, які працюють в Іспанії, підпали під звільнення

Казна та Політика
707
Багаторічний будівельний бум в Іспанії завершився спадом і почався масовий відтік з країни трудових мігрантів, які прямували сюди останнє десятиліття через хороші умови і хороші економічні можливості.
Тепер, на тлі кризи, умови життя і зайнятості в країні погіршились, що особливо сильно впливає на іноземних робітників. Мало того, Мадрид посилив міграційний режим. Країнам-донорам, що є основними постачальниками трудових мігрантів, доводиться приймати заходи для адаптації громадян, що повертаються з-за кордону, пише The Wall Street Journal.
За останні десять років чисельність уродженців інших держав, що проживають в Іспанії, зросла більш ніж в шість разів і досягла 5,7 млн осіб, що складає більше 12% населення країни. На регіональному рівні найбільшим постачальником іноземної робочої сили до Іспанії є Латинська Америка, з країн лідирують Румунія і Марокко, за ними - Еквадор.
В період економічного процвітання з 1997 по 2007 рік Іспанія проводила чи не найм'якшу міграційну політику в Європі, прагнучи залучити робочу силу в будівельну галузь, що активно розвивається, і сферу послуг, пише The Wall Street Journal. Амністія нелегальних мігрантів, активне наймання іноземців і спрощення процедур переселення їх сімей - все це сприяло тому, що приїжджі у результаті зайняли 40% з шести мільйонів робочих місць, створених в період з 1997 по 2007 рік, за оцінками Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).
Коли вибухнула глобальна криза і почався спад в будівельній галузі і економіці Іспанії в цілому, уряд різко зменшив програми найму іноземних робітників, посилив правила переїзду родин іноземних працівників і підсилив санкції проти працедавців, що залучають нелегальних мігрантів. Крім того, Іспанія передбачила програму добровільного повернення мігрантів на батьківщину з виплатами в якості стимул-реакції сумарного обсягу виплати з безробіття.
Аргентинскьий політолог Лаура Тедеско, що читає лекції в Автономному університеті Мадриду, вважає, що відтік буде обмеженим, не дивлячись на нинішню складну ситуацію в Іспанії.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас