Банк Англії залишить ставки і програму купівлі облігацій без змін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії залишить ставки і програму купівлі облігацій без змін

Казна та Політика
147
Комітет із грошово-кредитної політики Банку Англії за результатами свого липневого засідання, як очікується, залишить ключову відсоткову ставку і програму покупки облігацій без змін: ставка залишиться на рівні 0,5%, а обсяг програми купівлі облігацій - на рівні 200 млрд. фунтів.
Більшість економістів чекають, що ставки залишатимуться без змін до початку 2012 роки. Проте їх думки відносно програми покупок активів як і раніше розходяться.
Деякі економісти упевнені в тому, що центральний банк не робитиме подальших дій в цьому напрямі і програма покупки залишиться на рівні 200 млрд. фунтів. Інші економісти не настільки оптимістичні з приводу економічного відновлення, і вони чекають збільшення обсягу програми покупок.
"Ми вважаємо, що наступним кроком буде збільшення програми кількісного пом'якшення на суму в 50 млрд. фунтів наприкінці цього року або, що ймовірніше, на початку наступного року, оскільки стає очевидним, що приватний сектор не готовий компенсувати негативні наслідки посилення податково-бюджетної політики", - говорить Вікі Редвуд, економіст Capital Economics.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас