Обама зайняв 15 місце серед кращих президентів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама зайняв 15 місце серед кращих президентів США

Казна та Політика
326
Президент США Барак Обама зайняв 15-місце в рейтингу кращих президентів в історії Сполучених Штатів.
Про це повідомляє в суботу американський телеканал Fox News із посиланням на опитування, проведене представниками нью-йоркського коледжу Siena College, який неодноразово робив опитування на політичну тематику в США.
Респонденти оцінювали американських лідерів за 19 категоріями, від винахідливості і чесності до досягнень в зовнішній і внутрішній політиці. На основі отриманих результатів виводилась загальна оцінка. Обама отримав високі оцінки за творчу уяву, інтелект і комунікаційні навики, проте отримав низьку оцінку в графі "родинне походження".
Керівник опитування Дуглас Лонстром пояснив, що багато президентів вийшли із родин аристократів, а Обаму виховували мати-одиночка і дідусь із бабусею, які представляли середній клас.
Таке опитування проводилось нью-йоркським коледжем неодноразово, як і в попередні роки, перше місце займає Франклін Рузвельт. Друге місце у Теодора Рузвельта, за ним слідують Аврам Лінкольн, Джордж Вашингтон і Томас Джефферсон.
Джордж Буш цього року на 39-у місці, в 2002 році екс-президент займав 23-у позицію. Біл Клінтон цього року виявився на 13-у місці, в опитуванні 2002 року він був на 18 місці.
В минулому році інститут громадської думки Геллапа проводив схоже опитування, за яким найвидатнішим головою держави за всю історію США американці назвали 40-го президента країни Рональда Рейгана.
На вибір респондентів було представлено п'ять президентів США - двоє представників Демократичної партії - Джон Кенеді і Франклін Рузвельт, двоє республіканців - Рональд Рейган, Аврам Лінкольн і перший президент країни Джордж Вашингтон як символічна фігура, "батько нації і держави".
За результатами опитування, на першому місці серед найвидатніших президентів США виявився Рональд Рейган, який набрав 24% голосів, друге місце розділили Джон Кенеді і Аврам Лінкольн, які набрали по 22% від голосів респондентів, далі йде Франклін Рузвельт з 18% голосів, замикає п'ятірку видатних глав американської держави Джордж Вашингтон, якому дісталися визнання і голоси 9% опитаних.
Успіх Рейгана, на думку експертів інституту Геллапа, пов'язаний з його особливою популярністю серед республіканців, серед яких він лідирує з 52% голосами, також він є одним із найбільш популярних серед незалежних президентів і займає четверте місце серед президентів-демократів, наголошується в повідомленні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас