У Польщі сьогодні проходить другий тур президентських виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі сьогодні проходить другий тур президентських виборів

Казна та Політика
191
У Польщі сьогодні проходить другий тур президентських виборів, передає РБК. Дострокові вибори проводяться у зв'язку із загибеллю в авіакатастрофі під Смоленськом Президента Польщі Леха Качинського. Його брат Ярослав, лідер опозиційної партії "Право і справедливість", зараз є одним з кандидатів на пост глави держави. Суперник Качиньського - маршал Сейму, виконуючий обов'язки президента країни Броніслав Коморовський.
Передвиборчі опитування свідчать про те, що в другому турі виборів немає явного фаворита. За даними більшості соціологічних служб, трохи кращі шанси в Коморовського, передає радіостанція "Свобода".
У першому турі президентських виборів розрив між Коморовським і Качиньським склав 5,08%. Згідно з опублікованими Державної виборчою комісією Польщі даними, за Коморовського проголосували 41,54% виборців, в той час як за Я. Качиньського - 36,46%. Явка в першому турі виборів склала 54,02%.
Нагадаємо, вранці 10 квітня 2010 р. у Смоленській області під Печерському при заході на посадку в аеропорт Північний в умовах туману розбився літак Ту-154 Президента Польщі Качинського, який прямував для участі в меморіальній церемонії в Катинь, де під час Другої світової війни були розстріляні військами НКВС тисячі польських полонених офіцерів.
На борту літака, що розбився під Смоленськом, були 96 осіб, 88 з яких були у складі офіційної делегації, у тому числі Президент Польщі з дружиною. Всі вони загинули.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас