Американські науковці довели, що не у грошах щастя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські науковці довели, що не у грошах щастя

Казна та Політика
798
Американські науковці з університету Іллінойса довели, що щастя людини полягає не в кількості грошей.
За результатами дослідження, задоволеність життям зазвичай зростає із збільшенням доходу, але це не обов'язково означає позитивні емоції.
На питання соціологів в 2005-2006 роках відповіли більше 136 тис людей ів 132 країн, що представляють 96% населення планети. Результати відображають різноманітність культурних, економічних і політичних реалій різних куточків земної кулі.
Респондентів просили оцінити за десятибальною шкалою міру задоволеності основних потреб в їжі, житлі, зручностях, а також психологічних потреб. Крім того, вони повинні були відповісти на питання про позитивні і негативні емоції, які відчували в попередній день, про те, чи відчувають вони пошану з боку оточуючих, чи можуть покластися на друзів і родину в надзвичайній ситуації і наскільки вони вільні обирати види повсякденної діяльності.
Як і в попередніх дослідженнях, встановлено, що задоволеність життям зростає у міру збільшення особистого і національного доходу. Але позитивні емоції, які зростають у міру збільшення доходів, тісніше пов'язані з іншими чинниками, такими як пошана від рідних, свобода, соціальна підтримка і добре виконана робота.
Напомним, раніше повідомлялося, що британські учені прийшли до выводу- гроші приносять щастя, але лише якщо у твоїх сусідів їх менше.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас