США допоможуть повернути гроші Лазаренка в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США допоможуть повернути гроші Лазаренка в Україну

Казна та Політика
396
Міністерство закордонних справ має намір продовжувати докладати зусиль для повернення до України коштів, які були заарештовані на рахівницях колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка.
Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ефірі програми "Велика політика" з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер".
"Я брав участь, у тому числі з колишнім заступником Генпрокурора, в зусиллях, спрямованих на те, аби повернути ці кошти до України. І я переконаний в тому, що ми продовжимо ці зусилля", - сказав він.
Грищенко також підкреслив, що уряд США завжди давав сигнали, що готовий надавати максимальне сприяння поверненню цих активів до України, проте проблема полягає в тому, що вони знаходяться не в США, а виведені в офшорні зони.
В той же час міністр зазначив, що необхідно буде провести значну роботу для того, щоб визначити можливі шляхи вирішення цієї проблеми і висловив жаль, що у врегулюванні цього питання втраченоо багато часу.
Нагадаємо, Міністерство юстиції відпрацьовує можливість повернення до України державних коштів, викрадених Лазаренком.
В лютому Україну відвідала делегація Міністерства юстиції США для з'ясування того, чи претендує Україна на повернення в країну коштів, які були арештовані на рахівницях Лазаренка.
Екс-премьер вийде із в'язниці в США 17 серпня 2011 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас