НБУ: Третині українських банків доцільно провести докапіталізацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Третині українських банків доцільно провести докапіталізацію

Казна та Політика
280
Підсумки проведеного в 2010 році стрес-тестування українських банків вказали на доцільність докапіталізації 61 кредитно-фінансової установи на загальну суму трохи більше 40 млрд грн., повідомив заступник глави Національного банку України (НБУ) Василь Пасічник.
"Ми підійшли з подвоєною суворістю. Був проведений аудит через аудиторські компанії, а після ми ще провели стрес-тестування самостійно. (.) Йдеться про потребу низки банків у вирішенні питання з капіталом. Це питання може бути вирішене різними шляхами. Банки можуть внести безпосередньо гроші або провести відповідну роботу (із поліпшення якості, - ред.) зі своїми активами", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.
На його думку, поставлене завдання є сповна посильним для цього переліку кредитно-фінансових установ, його реалізація повинна завершитися до початку 2011 року.
"Думаю, всі банки впораються. (.) Банки, в принципі, погодилися. І працюватимуть над тим, аби убезпечитись від потенційних ризиків", - сказав В.Пасічник.
При цьому заступник голови НБУ підкреслив, що докапіталізація необхідна цим банкам як страховий захід, який захистить фінустанови в разі повторення кризових явищ.
"Ми зробили таку оцінку (докапіталізації - ред.) з великим запасом і великою обережністю. (.) Це захід із попередження. Це зовсім не означає, що в таких банків є проблеми. Ми змушуємо банки наростити певний шар "жиру" доки все нормально", - пояснив він.
Як повідомлялося, на початок червня 2010 року сукупний власний капітал 176 банків, що діяли в Україні, становив 127,511 млрд грн., а сплачений статутний капітал - 132,947 млрд грн. Чистий збиток банківської системи країни в січні-травні 2010 року склав 7,473 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас