Парламент заборонив паркувальникам брати гроші з інвалідів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент заборонив паркувальникам брати гроші з інвалідів

Казна та Політика
151
Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон України "Про внесення зміни до статті 30 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" відносно безкоштовної стоянки транспортних засобів для інвалідів.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного рішення проголосували 304 народних депутата з 370, зареєстрованих у сесійній залі.
Законом передбачається, що власники спеціально обладнаних або відведених майданчиків для паркування забезпечують виділення і облаштування в межах майданчиків місць для безкоштовної стоянки легкових автомобілів, якими керують інваліди із хворобами опорно-рухового апарату, члени їх родин, яким, відповідно до порядку забезпечення інвалідів автомобілями, передано право управління автомобілем, і законних представників недієздатних інвалідів або дітей-інвалідів, які перевозять інвалідів (дітей-інвалідів) із хворобами опорно-рухового апарату, а також для безкоштовного паркування транспортних засобів, що належать підприємствам, установам, організаціям громадських організацій інвалідів і сфери соціального захисту населення, які перевозять інвалідів (дітей-інвалідів) із хворобами опорно-рухового апарату. Кількість місць для безкоштовного паркування становить не менше 10 відсотків загальної кількості місць на спеціально обладнаних або відведених майданчиках, але не менше одного транспортного засобу з позначенням цих місць дорожніми знаками і відповідною розміткою.
Місця для безкоштовного паркування транспортних засобів, вказаних в частині шостій цієї статті, також виділяються на спеціально обладнаних або відведених майданчиках біля всіх адміністративних будівель - власниками цих будівель, на автомобільних дорогах і вулицях - органами виконавчої влади і органами місцевої самоврядності з позначенням цих місць дорожніми знаками і відповідною розміткою.
На всіх автостоянках, незалежно від форми власності, які є суб'єктами господарської діяльності або належать цим суб'єктам, де надаються послуги із зберігання транспортних засобів, які належать громадянам (окрім автостоянок - гаражних кооперативів), облаштовуються місця для безкоштовного зберігання (за рахунок коштів місцевих бюджетів) транспортних засобів, вказаних в частині шостій цієї статті. Кількість місць на автостоянці для безкоштовного зберігання транспортних засобів встановлюється за поданням органу місцевої самоврядності відповідно до потреби з позначенням цих місць дорожніми знаками і відповідною розміткою.
Порядок надання пільг власникам транспортних засобів, вказаних в частині шостій цієї статті, на безкоштовне паркування на спеціально обладнаних або відведених майданчиках для паркування і на безкоштовне зберігання на автостоянках, які надають послуги із зберігання транспортних засобів (окрім автостоянок - гаражних кооперативів), визначається Кабінетом міністрів України. Закон набуває чинності з 1 січня 2011 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас