Уряд Румунії скоротив 53 тисячі держслужбовців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Румунії скоротив 53 тисячі держслужбовців

Казна та Політика
336
Уряд Румунії прийняв сьогодні рішення звільнити близько 53 тис працівників місцевих адміністрацій з метою виконати рекомендації Міжнародного валютного фонду щодо скорочення бюджетних витрат.
Як повідомляє ІТАР-ТАРС із посиланням на румунське інформаційне агентство "Aджерпрес", для поповнення бюджету кабінет ввів додатковий податок для громадян, в чиїй власності перебувають декілька одиниць житла, а також подвоїв податки на автомобілі з об'ємом двигуна більше 2 літрів.
Прийнятий урядом Еміла Бока за рекомендацією МВФ пакет антикризових заходів передбачає зниження зарплат на 25%, пенсій - на 15%, а також згортання низки соціальних програм, скорочення сотень тисяч держслужбовців і низку інших непопулярних заходів.
За словами Боку, це дозволить Румунії, що опинилася "в найважчій за останні шістдесят років економічній кризі", отримати допомогу від МВФ, ЄС і інших міжнародних організацій, які обіцяли виділити кредити на суму в 20 млрд. євро. Проте запевнення президента Румунії Траяна Бесеску, що "затягнувши пояси, румуни зможуть уникнути катастрофи, що осягнула Грецію", не переконали населення - в травні і червні профспілки вивели на вулиці Бухаресту і інших румунських міст багатотисячні демонстрації протесту.
Ситуацією скористалася опозиція, яка вимагає відставки кабінету Бока, звинувачуючи його в проведенні політики "соціального геноциду". Зроблена в червні спроба оголосити кабінету вотум недовіри провалилася - під час голосування в парламенті опозиції не вистачило всього восьми голосів - при необхідних 236 голосах проголосувало лише 228 депутатів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас