Хвиля негативної статистики із Китаю та США спровокувала зниження бірж Європи на закритті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хвиля негативної статистики із Китаю та США спровокувала зниження бірж Європи на закритті

Фондовий ринок
292
Провідні європейські фондові індекси помітно знизилися за підсумками торгів четверга на тлі слабкої макроекономічної статистики з економік Китаю та США, яка викликала побоювання відносно уповільнення темпів відновлення економіки, свідчать дані бірж.
До закриття торгів британський індекс FTSE 100 просів на 2,26% - до рівня 4 805,75 пунктів. Німецький DAX 30 знизився на 1,81% - до 5 857,43. Французький CAC 40 за підсумками торгів втратив 2,99%, впавши до 3 339 пунктів.
"Страх, побоювання і невизначеність відчуваються на всіх сегментах ринку, - прокоментував агентству Bloomberg ситуацію на торговельних майданчиках Європи керівник фондами Schroeder Equities GMBH Деніель Вестон. - Причин для "бичачих" настроїв практично немає, а негативні сюрпризи зі статданих підштовхують інвесторів до продовження продажів".
Європейські фондові біржі в четвер знаходилися під негативним впливом новин з КНР і США. Так, індекс ділової активності в секторі оброблювальної промисловості Китаю опустився в червні до мінімального за 16 місяців значення. При цьому раніше в економіці країни спостерігалося уповільнення економічної активності в секторі нерухомості, а крім того, були погіршені прогнози з експорту, зважаючи на боргову кризу в Європі.
В США тим часом вийшла ціла низка статистичних показників, і всі вони виявилися гіршими за чекання аналітиків. Так, кількість заявок на виплати з безробіття в країні збільшилося, зростання ділової активності в промисловості сповільнилося, а кількість незавершених операцій на ринку вторинного житла помітно зменшилась, що викликало побоювання відносно стійкості відновлення американської економіки.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас