Лужков закликав росіян до бойкоту молдавських товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лужков закликав росіян до бойкоту молдавських товарів

Казна та Політика
588
Мер Москви Юрій Лужков закликав росіян припинити покупки продукції, виробленої в Молдові, на знак протесту проти оголошення в цій країні 28 червня Днем дянській окупації. За його словами, бойкот молдавських товарів повинен продовжуватися, "поки правителі Молдови не відмінять своє дике рішення і не вибачаться перед громадянами Молдови і Росії".
Цю заяву Лужков зробив як лідер столичного відділення "Єдиної Росії". Він назвав дії молдавської влади проявом "відкритої ворожості до Росії".
Виконуючий обов'язки президента Молдови Михай Гімпу 24 червня підписав указ про нову пам'ятну дату - День радянської окупації. Цього дня по всій країні повинні проводиться траурні заходи на згадку про жертв тоталітарного режиму. 28 червня було обрано оскільки цього дня в 1940 році радянські війська вступили до Бесарабії і Північної Буковини, на території яких пізніше була утворена Молдавська РСР.
Столичний мер вже не вперше виступає із закликами до бойкоту товарів з країн, з якими в Росії загострюються відносини. Так, в 2007 році Лужков закликав бойкотувати естонські товари після демонтажу в Таллінні пам'ятника радянським солдатам.
В 2006-2009 роках в Росії вже діяла заборона на імпорт молдавського алкоголю у зв'язку з виявленням в ньому шкідливих домішок. 30 червня 2010 року Росспоживнагляд знов заявив про виявлення декількох партій неякісного вина з Молдови і запропонував посилити контроль за постачаннями продукції із цієї країни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас