КМДА: В Києві відбувся офіційний запуск річкового трамваю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: В Києві відбувся офіційний запуск річкового трамваю

1566
В Києві сьогодні відбувся офіційний запуск річкового трамваю, повідомляє прес-служба КМДА. Також було відкрито нову станцію "Наводницький парк", звідки вирушив у перший рейс теплохід "Ріверест".
"Минулого року такий вид транспорту як річковий трамвай, вже діяв у столиці, і він показав свою ефективність: за час його роботи було перевезено близько 14 тис. пасажирів. З них 3 тис. - представники пільгової категорії, які цього року також матимуть право на безкоштовний проїзд. Запуск річкового трамваю - це більш соціальний проект, ніж комерційний. Разом з тим, він дає можливість покращити транспортне з'єднання території Наводницького парку з житловим масивом "Оболонь" та, фактично, з центром міста, де є річковий вокзал. За умови попиту киян та збільшення пасажиропотоку, маршрут річкового трамваю буде розширено", - розповів заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.
Він повідомив, що вартість проїзду в річковому трамваї становитиме 15 грн. На борту теплохода одночасно можуть знаходитися 120 пасажирів. Курсуватиме він у будні дні за маршрутами: "Поштова площа" - "Наводницький парк" - "Березняки" та "Поштова площа" - "Оболонь".
О.Мазурчак повідомив, що даний проект не вимагає фінансування з бюджету міста і реалізований повністю за інвестиційні кошти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас