Кабмін має намір штрафувати інтернет-видання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір штрафувати інтернет-видання

Казна та Політика
559
Кабінет міністрів пропонує штрафувати інформагентства за випуск інформаційної продукції в разі, якщо агентство не є зареєстрованим. Відповідний законопроект внесений урядом і зареєстрований у Верховній раді. Запроектом, пропонується внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення.
За документом пропонується штрафувати за випуск або поширення інформаційної продукції інформаційним агентством без його держреєстрації як суб'єкта інформаційної діяльності.
Штраф пропонується встановити у розмірі ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 2040 грн.
За повторне правопорушення протягом року пропонується штрафувати видання у розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5100 грн.
Також проектом пропонується внести зміни до закону про інформаційні агентства.
До заяви про державну реєстрацію інформаційних агентств пропонується додавати засновницькі документи і виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців.
Як відомо, діяльність інтернет-видань в Україні законодавчо не врегульована. Більшість онлайн-видань, які працюють в режимі інформаційних агентств, не є зареєстрованими через відсутність законодавчого регулювання інтернет-видань.
За минулої влади обговорювалась можливість запровадження добровільної реєстрації інтернет-видань.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас