Естонія надасть Латвії 100 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія надасть Латвії 100 мільйонів євро

Кредит&Депозит
251
Уряд Естонії в четвер прийняв рішення надати Латвії кредит на суму до 100 млн євро строком на 15 років для стабілізації економіки цієї країни.
В 2009 році Латвія, що постраждала від фінансової кризи, звернулася за допомогою до країн Північної Європи і МВФ, які погодилися позичити країні 7,5 млрд євро.
Однак, за оцінкою міністерства фінансів Естонії, потенційна потреба Латвії у використанні всього пакету допомоги з часом зменшилась, і цілком імовірно, що Латвія може відмовитися від запропонованого Естонією кредиту. За необхідності Латвія може отримати цей кредит до 22 грудня 2011 року.
Кредит, який готова надати Естонія, є частиною кредиту країн Північної Європи у розмірі 1,9 млрд євро, які, у свою чергу, становлять частину пакету міжнародної фінансової допомоги в 7,5 млрд.
Зазначимо, що Латвія переживає найглибший в Євросоюзі економічний спад. ВВП республіки зменшився в минулому році на 18%, а безробіття зросло до рекордного в ЄС рівня - 21%.
На відміну від більшості європейських країн, похмурі прогнози і очікування у зв'язку з нинішнім глобальним економічним спадом в Латвії реалізувалися повною мірою. Важка економічна ситуація в цій країні, як наголошується в публікації, змусила багатьої її жителів інакше поглянути на два останні десятиліття її незалежного існування.
Втім, на думку аналітиків агентства Moody’s, економіка Латвії в березні вже досягла дна.
"Латвійська економіка подає ознаки стабілізації", - заявив представник агентства Кенет Орчард.
Он не виключив, що в недалекому майбутньому оцінка перспектив кредитного рейтингу Латвії може бути підвищена з нинішньої "негативної" до "стабільної".
Наприкінці березня агентство поліпшило прогноз рейтингів Латвії, а заразом і Литви.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас