КНР обмежила дію пошукового сервіса Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР обмежила дію пошукового сервіса Google

388
Уряд Китаю обмежив функціонування пошукового сервіса Google в республіці, повідомляє Associated Press. Раніше американська корпорація подала заявку на продовження своєї ліцензії в країні, підкресливши своє зобов'язання діяти в рамках китайського законодавства і блокувати незаконну інформацію, заборонену до відображення 57-ою статтею нормативного акту, яка регулює сферу телекомунікацій, зокрема матеріали, в яких містяться заклики до скидання державної влади і підривання національної безпеки, а також порнографія.
В компанії повідомили, що китайські користувачі втратили сервіс Google Suggest, який є технологією автозаповнення рядка пошукового запиту на основі загальної статистики найпопулярніших запитів.
"За нашими даними функціонування Google Suggest було заблоковане для жителів континентальної частини КНР. Інші параметри пошуку працюють без збоїв", - зазначила представник компанії Джесіка Пауелл.
В березні Google закрив свій пошуковий сервіс в Китаї і почав перенаправляти користувачів на сервер в Гонконгу. Сьогодні в корпорації заявили, що мають намір відмовитися від схеми, що діє, у зв'язку із погрозою уряду КНР відмовити в продовженні ліцензії.
Відносини Google і Пекіна загострилися на початку поточного року після хакреських атак на поштові сервери компанії в США, здійснені з території КНР. Після цього Google відмовився від цензури в своїх пошукових запитах, на якій наполягає китайський уряд
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас