Кияни з 1 липня будуть платити за комунальні послуги на 16-17% більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни з 1 липня будуть платити за комунальні послуги на 16-17% більше

386
Загальне підвищення плати за житлово-комунальні послуги в Києві з 1 липня складе 16-17%, заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко.
На прес-конференції в четвер в Києві він нагадав, що з 1 липня тарифи повертаються на рівень, який діяв до набуття чинності меморандуму між КМДА, АК "Київенерго" і Національною акціонерною компанією "Нафтогаз Україна", підписаного в 2009 році.
За розпорядженням КМДА від 31 травня 2010 (№ 392), тарифи на гаряче водопостачання в Києві збільшені на 34%, на централізоване опалення - на 41%.
Однак, за словами А.Голубченка, в цілому плата за житлово-комунальні послуги, у тому числі за квартплату, холодне, гаряче водопостачання і опалення збільшаться в середньому на 16-17%.
Зокрема, в цілому плата за жилкомуслуги за однокімнатну квартиру збільшиться на 31 грн., за двокімнатну квартиру - на 61 грн., трикімнатну - 85 грн.
При цьому А.Голубченко підкреслив, що для поліпшення якості послуг з гарячого водопостачання і опалення необхідно аби АК "Київенерго" узяло на себе функції виробника гарячої води.
А.Голубченко пояснив, що "Київенерго" на сьогоднішній день виставляє Жекам рахунку на оплату за надану теплоенергію, на підігрівання води в гігакалоріях. В той же час, зазначив він, ЖЕКи, як виконавці послуг, виставляють рахунки населенню за спожиту воду в кубічних метрах.
Перший заступник голови КМДА підкреслив, що це призводить до того, що якість гарячої води не контролюється і не завжди підтримується необхідний температурний режим гарячого водопостачання.
А.Голубченко також заявив, що КМДА на даний момент працює з банками із залучення кредиту на суму 2 млн грн. для виплати заборгованості різниці в цінах перед АК "Київенерго". За його словами, в поточному році немає можливості виплатити цю різницю за рахунок коштів міського бюджету, оскільки різниця в тарифах не відноситься до "захищених статей".
На питання про те, чи очікується ще підвищення тарифів на жилкомуслуги в Києві в поточному році, А.Голубченко нагадав, що прийняте рішення про створення єдиного органу з регулювання тарифів на житлкомпослуги. На його думку, надалі цим питанням займатиметься саме цей орган.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас