ВР: Сланцевий газ може стати перспективним джерелом енергії для Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР: Сланцевий газ може стати перспективним джерелом енергії для Азії

152
Сланцевий газ може стати перспективним джерелом енергії для азійських країн, заявив головний економіст BP Крістоф Рюль на презентації Статистичного огляду світової енергетики в Москві.
Зараз країни Азії, зокрема, Китай, імпортують значну частину газу. Розробка ними родовищ сланцевого газу сприятиме скороченню витрат на енергоресурси, а також підтримці енергетичної безпеки країн, що розвиваються, підкреслив представник BP.
К.Рюль також зазначив, що видобуток сланцевого газу в Європі не отримає такого розвитку, як в США. Він нагадав, що потенційні ресурси сланцевого газу є в Німеччині, країнах Прибалтики, в Україні. Чи "будуть вони розроблені так само швидко, як в США - скоріш за все - ні", - сказав К.Рюль. Причини цього, по-перше, полягають у відсутності необхідної інфраструктури, по-друге - в суворішій екологічній політиці.
За даними BP, в 2009 році вжиток газу країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону збільшився на 3,4% в порівнянні з попереднім роком - до 496 млрд кубометрів. При цьому Китай збільшив вжиток газу на 9,4% - до 89 млрд кубометрів. За оцінкою компанії PetroChina, вжиток газу в країні до 2020 року може збільшитись більш ніж втричі і досягти 300 млрд кубометрів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас