"Кредит-рейтинг" відзначає підвищення ліквідності банківської системи в 1 кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-рейтинг" відзначає підвищення ліквідності банківської системи в 1 кварталі

318
Рейтингове агентство "Кредит-рейтинг" (Київ) відзначає підвищення ліквідності банківської системи в січні-березні 2010 року.
Про це йдеться в повідомленні агентства.
"Агентство відзначає збереження позитивних тенденцій в ресурсній базі і загальне поліпшення ліквідності банківського сектора, що може сприяти швидшому відновленню банківської системи і підвищенню кредитної активності в майбутньому", - сказано в ньому.
Позитивним чинником, на думку аналітиків компанії, є стабілізація грошово-кредитного і валютного ринків, а також підвищення здатності банківського сектора нейтралізувати потенційні втрати за рахунок додаткового вливання капіталу.
"В той же час в зв’язку зі збереженням високих кредитних ризиків сталося перетікання частини ресурсів банків на ринок боргових паперів держави і НБУ. Кредитування населення було і залишається слабким зважаючи на відсутність можливості хеджування валютних ризиків основними гравцями даного ринку - банками із західним капіталом", - відзначає "Кредит-рейтинг".
Незважаючи на збільшення за останній квартал кількості банків, що кредитують, агентство не передбачає значного зростання кредитної активності з огляду на відсутність платоспроможного попиту з боку позичальників.
Як повідомляло агентство, Національний банк констатував скорочення частки іноземного капіталу в українській банківській системі в травні на 0,6 процентного пункту з 33,7% до 33,1%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас