"Репортери без кордонів" викрили Герман у лукавстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Репортери без кордонів" викрили Герман у лукавстві

Казна та Політика
5322
Залучений Адміністрацією президента України французький медіа-експерт Жан Мартан не був делегований організацією "Репортери без кордонів". Про це керівник "Репортерів без кордонів" Жан-Франсуа Жюльяр повідомив французькому журналісту Алену Гиймолю.
"Репортери без кордонів" не направляли з місією до України Жана Мартана, і ця поїздка не має стосунку до моніторингу дотримання свободи слова в Україні, сказав керівник "Репортерів без кордонів" Жан-Франсуа Жюльяр.
За словами керівника "Репортерів без кордонів", залучений Адміністрацією президента експерт не має мандата від цієї організації.
Як відомо, в середу заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман провела спільний брифінг з Мартаном стосовно демократії в Україні.
Вона представила Мартана як "медіа-експерта організації "Репортери без кордонів" і повідомила про його залучення до розробки законопроекту про створення в Україні громадського телебачення.
Також Герман заявила ідею про створення незалежної організації, яка охоронятиме права журналістів, а також захищати громадян від необ'єктивного представлення інформації журналістами.
Вона додала, що зараз проводяться переговори з Мартаном стосовно надання ним консультацій щодо створення відповідної організації в Україні.
Як відомо, раніше "Репортери без кордонів" неодноразово заявляли, що стурбовані останніми фактами тиску влади на ЗМІ.
Очікується, що місія організації відвідає Україну 18-20 липня і зустрінеться з керівництвом країни.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас