Індекс УБ не зміг повернутися до 1900 пунктів з першого разу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс УБ не зміг повернутися до 1900 пунктів з першого разу

Валюта
205
За результатами попередньої торгівельної сесії північноамериканські фондові індекси лягли на рівні підтримки, сформовані мінімальними значеннями 25 травня і 8 червня поточного року. У результаті, в першій половині сьогоднішньої торгівельної сесії ризикові активи демонстрували помірно позитивну динаміку в очікуванні публікації першої серії даних про кондиції на ринку праці - числі робочих місць створених в приватному секторі Сполучених Штатів.
При цьому, за словами старшого аналітика інтернет-брокера iTrader Павла Ільяшенка, інвестори позитивно відреагували на новини про те, що попит на кошти ЄЦБ за підсумками сьогоднішнього аукціону виявився удвічі менший від чекань учасників ринку. Це говорить про те, що європейські банки повинні без проблем перенести заплановане вилучення стабілізаційних кредитів річної давності.
Перед публікацією звіту ADP європейські майданчики торгувалися вище за рівні попереднього закриття, слідуючи за динамікою ф'ючерсів на індекс S&P 500, що також демонструють помірне зростання. При цьому публікація даних, згідно з якими американські компанії створили всього 13 тисяч робочих місць за підсумками червня (що виявилося в 4,5 разу нижче від чекання ринку), спровокувала продажі по всьому спектру ризикових активів. Проте, вже до відкриття фондових майданчиків у США, європейські ринки акцій відіграли основну частину втрат, повернувшись на позитивну територію.
Незважаючи на в цілому позитивний зовнішній фон на відкритті Української біржі, українські акції провели основну частину торгівельної сесії в червоній зоні. Зниження Індексу УБ досягало 3%. Таким чином, в моменті відстань до найближчого важливого рівня підтримки скорочувалася до трохи більше 1,5%. Проте згодом, Індекс УБ ще чотири рази перетинав рівень закриття попереднього дня, у результаті знизившись на незначних 0,49%. Обсяг торгів у секції фондового ринку склав 92 млн. гривень. Операції на більш ніж 10 млн. гривень було здійснено з акціями UNAF, MSICH.
Лідерами за кількістю здійснених операцій стали акції UNAF і ALMK. Лідерами зростання з показником більше 5% стали малоліквідні папери DMKD і DAKOR, а також представники залізничного машинобудування LTPL і SVGZ. Абсолютним лідером зростання стали акції ZHEN що подорожчали на 12% протягом однієї торгівельної сесії. Істотно гірше за ринок знову виглядали представники ГМК. Також варто відзначити, що вересневий ф'ючерс на Індекс УБ в черговий раз знизився більш базового активу, при цьому спред скоротився всього до 5,6 пункту.
Український ринок акцій залишається заручником динаміки на зовнішніх ринках. Так, новина про те, що значення ВВП України за підсумками першого кварталу поточного року було трохи переглянуто у бік підвищення, не змогла зробити істотного впливу на динаміку вітчизняних акцій. "Аналогічним чином діалог з Міжнародним валютним фондом зробить істотно менший вплив на динаміку Індексу УБ протягом другої половини торгівельного тижня, ніж макроекономічні дані зі Сполучених Штатів", - вважає аналітик iTrader.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас