Українські індекси в середу знизилися під тиском зовнішньої кон'юнктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси в середу знизилися під тиском зовнішньої кон'юнктури

Фондовий ринок
100
Фондові індекси України в середу під тиском зовнішньої кон'юнктури завершили торгівельну сесію в "червоній зоні". Індекс "Української біржі" (УБ) знизився на 0,46% - до 1884,28 пункту, фондовий індекс ПФТС - на 2,25%, до 758,74 пункту.
Як відзначив старший аналітик інтернет-брокера iTrader Павло Ільяшенко, українські фондові майданчики залишаються заручниками динаміки на зовнішніх ринках. При цьому, додав експерт, новина про незначний перегляд значення ВВП України за підсумками першого кварталу 2010 року у бік підвищення не змогла зробити істотного впливу на динаміку вітчизняних акцій.
Також, на думку Ільяшенка, вплив на динаміку вітчизняних індексів діалогу влади України з місією Міжнародного валютного фонду в другій половині торгівельного тижня буде значно меншим в порівнянні з публікацією макроекономічної статистики США.
За даними аналітика інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, український ринок акцій в середині дня досить мляво відреагував на відскік на європейських майданчиках. А призупинення о 15:00 кч торгів по чотирьох паперах, що входять в індексний кошик УБ (Укрсоцбанк, банк "Форум", Єнакіївський метзавод і "Азовсталь") стримало падіння індексу цієї біржі.
Найбільша торгівельна активність на УБ в середу припала на акції "Укрнафти" (-2%), "Центренерго" (-0,65%), Алчевського меткомбінату (-1,26%). При цьому, за словами В.Іванишина, "гірше за ринок" виглядали акції сировинних і металургійних компаній.
В той же час, відзначив експерт, незважаючи на переважання негативних настроїв на ринку, частина паперів продемонструвала відскік вгору, що може свідчити про наявність інтересу з боку крупних інвесторів. Зокрема, аналітик відзначив акції "Укртелекому" (+1,72%), Стахановського вагонзаводу (+5,87%) і "Луганськтепловозу" (+5,82%), при цьому інтерес до паперів останнього, на думку В.Іванишина, ґрунтувався виключно на чеканнях поліпшення фінансового стану і збільшення замовлень в найближчій перспективі.
На фондовій біржі "ПФТС" найбільша активність в середу традиційно спостерігалася по облігаціях внутрішньої державної позики Міністерства фінансів України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас