Дослідження: Загроза дефолту в єврозоні зменшилась, але до кінця кризи ще далеко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідження: Загроза дефолту в єврозоні зменшилась, але до кінця кризи ще далеко

333
Загроза дефолту в країнах єврозони трохи знизилася, проте до закінчення кризи ще далеко. Така думка міститься ву щоквартальному дослідженні "Прогноз розвитку єврозони", підготовленому компанією "Ернст енд Янг".
Прогноз темпів економічного зростання регіону експерти "Ернст енд Янг" знизили до 0,8% цього року і до 1,3% - в наступному. Крім того, якщо для вирішення великих економічних проблем єврозони не будуть здійснені глибокі структурні перетворення, то ризик збереження украй низьких показників економічного зростання протягом наступного десятиліття буде високим, особливо для країн Південної Європи. У цьому сенсі ситуація нагадує Японію 1990-х років, вважають експерти.
Старший економічний радник "Прогнозу розвитку єврозони" Марі Дірон вважає: "Наслідки кризи суверенних боргів полягають в тому, що протягом наступних п'яти років темпи річного економічного зростання в єврозоні відставатимуть від США на 1-2,5%, що сильно вплине на рівень зайнятості. Якщо в економіці США в період з 2010 по 2014 рік прогнозується створення 10 мільйонів нових робочих місць, то рівень зайнятості в єврозоні залишиться практично незмінним".
В свою чергу, керуючий партнер "Ернст енд Янг" в країнах Європи, Близького Сходу, Африки і в Індії Марк Отті зазначає: "Криза суверенних боргів сильно ударила по економіці єврозони, яка і раніше зазнавала труднощів. Європейські компанії чекають від урядів своїх країн і загальноєвропейських органів управління упевненого керівництва і погодженої політики. Європа не може дозволити собі бездіяльності, якщо хоче успішно конкурувати на міжнародному ринку".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас