Табачник: У світовій практиці немає випадків, щоб країні платили за науковців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник: У світовій практиці немає випадків, щоб країні платили за науковців

Казна та Політика
416
"Якщо науковця запрошують на роботу за кордон або на конференцію, то держава не повинна платити за це гроші", - сказав міністр освіти і науки Д. Табачник, коментуючи ідею молодих учених про те, що державі Україна повинні платити гроші у разі, коли молоді науковці виїжджають працювати за кордон, як це відбувається, наприклад, з футболістами.
"Я думаю, що це обмеження прав людини. Після такого набагато менше українських учених запрошуватимуть викладати або брати участь в конференціях, я сам був молодим вченим і погано собі уявляю таке: якщо мене іноземна країна запрошує для участі в конференції або викладання, аби вона повинна була заплатити тій установі, де я працюю ... Наступного разу, навіть якщо це символічні гроші, мене просто не запросять ", - зазначив міністр.
Він також підкреслив. що такого досвіду, аби країна отримувала гроші за своїх учених, в світі немає. "Більш того, є багато всесвітньо відомих нобелівських лауреатів. Вони читають лекції, викладають в університетах, і не лише його країні, і ніколи, принаймні за останні сто років, нікому не приходило в голову вимагати за лекції якесь інтелектуальне мито на користь держави, з якої вийшов нобелівський лауреат", - додав Табачник.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас