Джерело: Строки рекапіталізації банку "Надра" залежать від результатів переговорів України з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Строки рекапіталізації банку "Надра" залежать від результатів переговорів України з МВФ

713
Питання про рекапіталізацію проблемного системного банку "Надра" (Київ) вирішуватиметься після відновлення кредитної співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
"Рішення банку "Надра" буде прийняте спільно з рішенням МВФ", - розповіло джерело в Національному банку України.
Таку позицію уряду країни агентству також підтвердило джерело, поінформоване про хід переговорного процесу країни з міжнародними фінансовими організаціями.
В прес-службі банку "Надра" агентству не змогли прокоментувати перспективи входження в статутний капітал банку держави і приватного інвестора.
Як повідомлялося, експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків в травні-2010 року рекомендувала провести рекапіталізацію банку "Надра" за рахунок внесення з боку уряду України і приватного інвестора по 5 млрд грн. з кожного за умови реструктуризації зовнішньої заборгованості кредитно-фінансової установи.
Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo (Швейцарія), власник Group DF (Австрія) Дмитро Фірташ в травні заявив, що може стати інвестором банку "Надра" вже в травні-червні 2010 року і готовий вкласти 5 млрд грн. на паритетних основах із державою.
Разом з тим Світтовий банк (СБ) та МВФ вважають за краще ліквідувати банк "Надра", ніж його рекапіталізацію за рахунок бюджетних коштів без належного аналізу можливостей із виведення кредитно-фінансової установи з кризи.
За даними аналітиків, банк "Надра" досяг домовленості про реструктуризацію зовнішнього боргу на 90% від всієї суми, яка становить близько $800 млн, що є однією з основних умов для його рекапіталізації.
В кінці поточного тижня експерти місії МВФ завершать роботу в Києві. Під час роботи місії обговорюється проект нової програми співпраці України і Фонду. Основною темою переговорів, за інформацією віце-прем'єра Сергія Тігіпка, буде планування дефіциту держбюджету України. МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредиту в розмірі близько $17 млрд в рамках програми stand-by. За нею було виділено три транші на загальну суму майже $11 млрд. Надання четвертого траншу в розмірі $3,8 млрд було заплановане на листопад 2009 року за підсумками третього перегляду програми. Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня 2009 року, проте не зробила позитивної заяви про завершення огляду.
Новий уряд України розраховує отримати від МВФ протягом найближчих двох з половиною років $19-20 млрд в рамках нової програми співпраці. Згідно з державним бюджетом України, в 2010 році на пряме фінансування бюджету планується залучити від МВФ $2 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас