Тігіпко: Економічна ситуація вимагає скорочення частки держсектора до 20-25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Економічна ситуація вимагає скорочення частки держсектора до 20-25%

Казна та Політика
1077
Економічна ситуація вимагає скорочення частки держсектора з нинішніх 37% до 20-25%. Часи, коли "державне" означало "нічиє", пройшли. Ніякі процедурні і внутрівідомчі суперечності не повинні заважати проведенню прозорої приватизації. Про це віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко заявив на засіданні урядового комітету з питань економічної політики під час обговорення внесення змін в закон "Про перелік об'єктів державної власності, які не підлягають приватизації", повідомляє його прес-служба.
Керівник економічного блоку уряду підкреслив необхідність перегляду списку об'єктів, які недоцільно тримати на державному балансі. Зокрема, на засіданні урядового комітету ухвалене рішення про виключення з цього списку 457 підприємств, які втратили статус підприємств загальнодержавного значення.
"Ми повинні виробити нові підходи до приватизації. Там, де держава неефективна, де підприємства навмисно доводяться до банкрутства, і присутня корупційна складова - рішення про приватизацію не повинне мати альтернативи", - підкреслив С.Тігіпко.
На думку віце-прем'єра, потрібно звернути увагу на критерії, згідно з якими об'єкти держвласності вносяться до списку тих, що не підлягають приватизації. Зокрема, він доручив міністерствам і відомствам, що знаходяться в його підпорядкуванні, підготувати пропозиції по внесенню змін в ст. 5 закону "Про приватизацію державного майна", яка визначає такі критерії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас