Пол Волкер незадоволений остаточною версією свого "правила" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пол Волкер незадоволений остаточною версією свого "правила"

Казна та Політика
511
Пол Волкер, колишній глава Федеральної резервної системи США і нинішній економічний радник Барака Обами, розчарований остаточним варіантом правила, яке представлене в законопроекті про фінансову реформу в США і носить його ім'я, повідомляє агентство Bloomberg.
Як передбачалося спочатку, правило Волкера заборонило б банкам працювати з приватними інвесткомпаніями і хеджовими фондами, що обмежило б ризики кредитних організацій. Проте на останній стадії переговорів у рамках комісії, що складається з членів обох палат американського парламенту, щоб завоювати підтримку частини республіканців банкам все ж було дозволено інвестувати до 3% власного капіталу до таких фондів.
Волкер не чекав, що конгресмени підуть на такі поступки, заявила агентству людина, знайома з думкою колишнього глави ФРС. Він би наполягав на формулюванні, яке забороняє банкам проводити операції з власним капіталом, повідомило джерело.
"Правило Волкера спочатку розглядалося як справді тверде правило, що забороняє ризиковані операції та інвестиції, - говорить Ентоні Сандерс (Anthony Sanders), професор фінансів в Університеті Джорджа Мейсона, штат Вірджинія. - Але шляхом переговорів воно було ослаблене і зрештою містить численні лазівки".
В остаточному варіанті законопроекту такі американські банки, як Goldman Sachs Group і Citigroup Inc мають в своєму розпорядженні буквально десятки років для того, щоб зменшити частку в хедж-фондах і приватних інвесткомпаніях, кажуть юристи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас