Українські індекси на відкритті в середу демонструють різноспрямовану динаміку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси на відкритті в середу демонструють різноспрямовану динаміку

Фондовий ринок
148
Торги на українських фондових майданчиках відкрилися в середу різноспрямованою, майже дзеркальною динамікою. Індекс "Української біржі" за хвилину торгів додав 0,17%, підвищившись до 1896,82 пункту, тоді як індекс ПФТС, слідуючи заданому у вівторок негативному тренду, - скоротився на 0,14%, до 775,16 пункту.
Як відзначив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, незважаючи на зростання індексу "Української біржі", на ринку переважають продажі.
В цілому ж, за його даними, торгівельна активність тримається на низькому рівні, при цьому невизначеності і волатильності торгам на українських фондових майданчиках додає неоднозначна зовнішня кон'юнктура.
Іванишин відзначив, що досить млявий відскік на "Українській біржі" на відкритті свідчить про слабкість вітчизняного ринку і чекання учасників продовження негативної тенденції.
При цьому, як вважають експерти інвестиційної компанії "Велес Капітал", увага інвесторів, які планують відкриття довгих позицій, в середу буде прикуте до макростатистичних даних з Європи і США, що очікуються протягом дня.
В лідерах зниження на "Українській біржі" з ранку перебувають акції металургійних компаній. Акції Ясиновського коксохімічного заводу подешевшали на 1,79%, Алчевського металургійного комбінату - на 1,08%, Єнакіївського металургійного заводу - на 0,47%.
На невеликих обсягах торгів на відкритті підвищуються в ціні акції Стахановського вагонобудівного заводу (+4,66%), Харцизького трубного заводу (+2,54%), "Луганськтепловозу" (+1,66%), "Укртелекому" (+1,63%) і "Мотор Січі" (+0,9%).
На фондовій біржі ПФТС, окрім облігацій внутрішньої державної позики, найактивніше торгівля проходить також з акціями "Експо Нафта Продукт" і інвестиційними сертифікатами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас