Європейські жінки заморожують яйцеклітини в очікуванні ідеального чоловіка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські жінки заморожують яйцеклітини в очікуванні ідеального чоловіка

Казна та Політика
253
Нещодавно, проведене в одній з бельгійських клінік дослідження показало, що приблизно половина опитаних жінок у віці старше 30 років збираються заморозити свої яйцеклітини, щоб не поспішати з пошуком партнера, передає BBC.
Третина опитаних у цій віковій групі готова піти на такий крок, щоб застрахувати себе від бездітності.
Середній вік опитаних у Бельгії жінок склав 38 років. Виявилося, що більшість з них планують народити до 43 років. Майже у всіх за плечима довгі стосунки з чоловіками, яких вони порахували невідповідним для батьківства.
Інше дослідження, проведене в Британії, свідчить, що охочих відкласти материнство на потім чимало і серед студенток. Багато хто з них розглядають можливість такої процедури, щоб сконцентруватися на кар'єрі і завести дітей пізніше. З майже 200 опитаних студенток-медиків 80% готові піти на заморожування яйцеклітин.
Заморожування яйцеклітин є порівняно новою технологією, яка дозволяє жінці зберегти свої яйцеклітини для подальшого штучного запліднення. Шанси на успіх вищі у молодих жінок, проте на збереження можливості стати матір'ю вирішуються все більше самотніх жінок старшого віку.
Процедура заморожування яйцеклітин у середньому обходиться у 3000 євро і деколи вимагає декількох спроб для отримання достатньої кількості яйцеклітин.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас