Лукашенко: Росія може втратити Білорусь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Росія може втратити Білорусь

Казна та Політика
1655
Президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що останній "газовий" конфлікт між Росією і Білоруссю призвів до того, що прихильників інтеграції Москви і Мінська серед жителів країни стає дедалі менше.
"Білоруси починають ставитися до найближчої для нас країни - Росії - з настороженістю, чекаючи від неї непередбачуваних ударів", - йдеться в листі білоруського лідера до держсекретаря Союзної держави РФ і Білорусі Павла Бородіна, уривки з якого розповсюдила у вівторок прес-служба Союзної держави.
Бородін, коментуючи лист білоруського президента, повідомляє РИА "Новости", висловив надію, що надалі спори господарюючих суб'єктів не виходитимуть в політичну площину, а "газова проблема" знайде своє адекватне вирішення і не буде завадою для розвитку інтеграційних процесів у рамках Союзної держави.
Того ж дня в інтерв'ю американській телекомпанії CNN Олександр Лукашенко заявив, що Росія може "втратити" Білорусь в разі, якщо виявиться, що недавній газовий конфлікт є "офіційним курсом керівництва Росії".
Лукашенко переконаний в здатності Білорусі динамічно розвиватися і в умовах погіршення білорусько-російських відносин: "Ми не загинемо, я спокійно дивлюся на майбутнє своєї країни, свого народу". Проте, коментуючи 60-процентне скорочення постачань газу до Білорусі, Лукашенко сказав, що така політика Кремля призведе "до дуже поганих наслідків, і, перш за все, для самої Російської Федерації".
При цьому білоруський президент висловив надію, що подібна політика не буде офіційно визнаним курсом Росії в майбутньому.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас