ООН закликає відмовитись від долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН закликає відмовитись від долара

Валюта
8269
Нова доповідь ООН містить пропозицію відмовитися від долара як основної глобальної резервної валюти, бо він не може гарантувати вартість, повідомляє Reuters.
"Долар продемонстрував, що він не є стабільним засобом збереження вартості, що є необхідним елементом стабільної резервної валюти", - говориться в доповіді World Economic and Social Survey 2010, опублікованій у вівторок.
Автори доповіді зазначають, що країни, що за останні роки розвиваються, постраждали від падіння вартості долара.
"Частково через необхідність застрахуватися від нестабільності товарних ринків і фінансових потоків багато країн, що розвиваються, акумулювали значні доларові резерви", - говориться в доповіді.
Автори доповіді виступають за заміну долара спеціальними правами запозичення (СПР) Міжнародного валютного фонду, міжнародним резервним активом, який складається з кошика валют.
"Можна створити нову глобальну резервну систему, не засновану на доларі як єдиній головній резервній валюті", - говориться в доповіді ООН. Її автори зазначають, що нова резервна система "не повинна грунтуватися на одній валюті або навіть декількох національних валютах, а повинна дозволяти емісію міжнародної ліквідності (наприклад, СПР) для створення стабільнішої глобальної фінансової системи". "Такі емісії міжнародної ліквідності можуть також сприяти фінансуванню інвестицій в довгостроковий стійкий розвиток", - говориться в доповіді.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас