Обвал фондового ринку - індекс УБ впав на 6,61% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обвал фондового ринку - індекс УБ впав на 6,61%

Фондовий ринок
304
Попередні торги на американських фондових майданчиках завершилися в помірному мінусі, проте зниження прибутковості казначейських зобов'язань США вказували на продовження переоцінки ризиків учасниками ринку. В результаті, продажу на ринках ризикових активів активізувалися вже протягом азіатської торгівельної сесії.
Так, китайський Shanghai Composite втратив більш ніж 4% на побоюваннях сповільнення економічного зростання і дефіциті ліквідності фінансової системи в цілому. "В результаті, вже до відкриття торгів на Українській біржі ф'ючерси на індекс S&P 500 знижувалися в межах 1%, обіцяючи швидке тестування позначки 1050 пунктів, що відповідає рівню підтримки сформованого мінімальними значеннями початку поточного місяця", - розповідає старший аналітик інтернет-брокера iTrader Павло Ільяшенко.
В цілому позитивні дані про динаміку цін на житлову нерухомість яку відбиває індекс S&P/CS Composite-20, не надали сприятливого впливу на настрої інвесторів. В даному випадку вартот пам'ятати, що індекс S&P Case-Shiller виходить з істотним запізненням і поточні позитивні дані доводяться на останній місяць дії податкових ініціатив. В той же час, упевненість споживачів в Сполучених Штатах за підсумками червня знизилася більше очікуваного, що погіршило і без того негативну динаміку на ринках ризикових активів.
Зниження на українському фондовому ринку сьогодні посилилося. Відкриття проходило з гепом вниз, після чого низхідна динаміка продовжилася, в другій половині дня, після виходу макростатистики, що розчаровує, та, просадка посилилася. За результатами торгів значення індексу УБ склало 1893,52 базисних пункту, втративши, таким чином, 6,61% відносно рівня закриття попереднього торгівельного дня. Обсяг торгів за день збільшився до 116,8 млн. гривень, з яких 27,9 млн. гривень оборот в секції термінового ринку. На закритті торгівельної сесії всі ліквідні папери знов виявилися в червоній зоні.
По акціях KRAZ, PGOK, SVGZ і UTLM зниження в процентному співвідношенні вимірювалося двозначними числами. Менше ринку втратили папери FORM і ZAEN, мінус 3,8% і мінус 2,3% відповідно. За обсягом торгів і лідирують UNAF і MSICH, з результатом 9,9 млн. гривень і 8,1 млн. гривень, а за кількістю укладених операцій UNAF і USCB з 401 і 268 операціями відповідно.
"Ми можемо чекати, що зниження індексу S&P 500 не перевищить 3% за підсумками сьогоднішньої торгівельної сесії. Серйозний масштаб зниження може сприяти зниженню градуса песимістичних настроїв в першій половині завтрашньої торгівельної сесії, проте публікація даних про число створених робочих місць в приватному секторі Сполучених Штатів знову підвищить рівень волатильності на світових торгівельних майданчиках", - прогнозує аналітик iTrader.
Також слід зазначити, що проста 50-денна ковзна середня індексу S&P 500 наближається до перетину з 200-денною середньою, що відповідає так званій формації "мертвий хрест", яка підтверджує розворот висхідної тенденції.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас