ЄБРР надасть Молдові у 2011 році 100 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР надасть Молдові у 2011 році 100 млн євро

107
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в рамках нової програми для Молдови на 2011 рік надасть республіці 100 млн євро, повідомив директор ЄБРР по Австрії, Ізраїлю, Мальті, Казахстану, Боснії і Герцеговині Курт Баєр на прес-конференції в Кишиневі.
ЄБРР фінансує в Молдаві проекти з розвитку інфраструктури, водопостачання, енергетичного сектора, а також в приватному секторі, де банк віддає перевагу малому і середньому бізнесу.
За словами К.Баєра, який очолював делегацію ради директорів банку в ході поїздки до Молдаві, плідні дискусії з керівництвом республіки "показали велику зацікавленість уряду в тому, аби банк продовжував роботу в країні".
"Ми вражені планами уряду із проведення реформ з метою досягнення економічного зростання", - сказав він. При цьому представник ЄБРР відзначив певні ризики для молдавської економіки в майбутньому і висловив сподівання, що реформи будуть поступальними, а їх результат - позитивним.
Як повідомив К.Баєр, в ЄБРР вважають, що в 2010 році Молдова має можливість надолужити торішні втрати ВВП (у 2009 році ВВП зменшився на 6,5%, прогноз ЄБРР на 2010 рік - зростання на 4%,). Проте він не виключив, що в другій половині цього року зростання ВВП може сповільнитися через політичну ситуацію в країні.
На питання, чи можна в рамках нової програми ЄБРР на 2011 рік чекати його участі в капіталі молдавських банків, К.Баєр відповів: "Такі шанси є, але доки ми не розглядаємо конкретних проектів. Молдавський банківський сектор зараз дуже капіталізований, і ми доки не бачимо необхідності його капіталізувати ще більше. Але якщо якийсь із банків побажає, то його пропозиція буде розглянута". Він нагадав, що ЄБРР вже бере участь в статутному капіталі двох молдавських банків - Victoriabank і Mobiasbanca.
Передбачається, що рада директорів ЄБРР розгляне нову програму для Молдови на 2011 рік в листопаді 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас