Кримінальній справі про розмитнення газу і арешт Макаренка привласнено гриф "Секретно" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримінальній справі про розмитнення газу і арешт Макаренка привласнено гриф "Секретно"

Енергетика
373
Кримінальній справі, порушеній за фактом нанесення державі збитку у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу за позовом компанії "РосУкрЕнерго" до НАК "Нафтогаз України" і в рамках розслідування якого був арештований екс-голова Державної митної служби Анатолій Макаренко, привласнений гриф "Таємно". Про це на засіданні Верховної Ради заявив перший заступник генерального прокурора України Віктор Пшонка.
Він заявив, що справи за фактом нанесення збитку державі у зв'язку з рішенням Стокгольмського суду і проти Макаренка об'єднали в одну. Пшонка повідомив народним депутатам про мотиви і обставини затримання Макаренка, які вже були оприлюднені в засобах масової інформації. При цьому він заявив, що існують дані досудового слідства, які, згідно із законодавством, не підлягають розголошенню.
В.Пшонка зазначив, що вся інформація, оприлюднена ним у ВР, є вичерпною.
"Але у кримінальній справі є матеріали з грифом "Таємно", і кримінальній справі привласнений гриф "Таємно", - сказав перший заступник генпрокурора.
Як повідомлялося, 11 червня голова СБУ Валерій Хорошковський заявив, що Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом завдання державі Україна збитку у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу за позовом компанії "РосУкрЕнерго" до НАК "Нафтогаз України".
23 червня Головне слідче управління СБУ порушило проти екс-голови Державної митної служби А.Макаренка кримінальну справу за фактом службової недбалості.
СБУ викликала А.Макаренка 23 червня як свідка у кримінальній справі про незаконне митне оформлення газу, який належав компанії "РосУкрЕнерго", і який згідно з угодою з російським ВАТ "Газпром" був проданий НАК "Нафтогаз України".
Після допиту А.Макаренку пред'явили постанову про затримання. Печерський районний суд Києва 25 червня виніс постанову про обрання відносно А.Макаренка запобіжного заходу у вигляді арешту строком на два місяці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас