У Німеччині ціни на продукти трохи вищі за середні в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині ціни на продукти трохи вищі за середні в Європі

1570
В різних країнах Євросоюзу спостерігаються дуже сильні відмінності у вартості продуктів харчування, напоїв і тютюнової продукції. Наприклад, продукти і безалкогольні напої в деяких державах ЄС коштували торік удвічі дорожче, ніж в інших, повідомляє агентство dpa.
За даним європейського статистичного відомства Eurostat, ціни на продукти харчування і напої в Німеччині і Франції знаходяться приблизно на одному рівні - вони становлять відповідно 111 і 110 відсотків від середньої вартості по ЄС. Ціни вище середнього рівня зафіксовані також в Люксембурзі, Бельгії і Швеції. В той же час ціни в 15 державах Євросоюзу, серед яких Нідерланди, Іспанія, Естонія, Литва і Чехія, виявилися нижче середнього показника.
А сигарети у Німеччині коштують на 19 відсотків більше середньоєвропейської ціни. Також у ФРН ціни на м'ясо на 26 відсотків вищі середнього показника по ЄС. Ще дорожчу м'ясну продукцію, ніж у Німеччині, статистики виявили лише в двох країнах - в Австрії (плюс 28 відсотків) і в Данії (плюс 31 відсоток).
Як з'ясувалося, Данія є найдорожчою країною ЄС. Так, наприклад, безалкогольні напої там дорожче за середню ціну по Євросоюзу на 39 відсотків, а хлібобулочні вироби на 46 відсотків, пише dpa.
За статистикою, молоко, яйця і сир найдорожчі в Ірландії і на Кіпрі. Там ціни на ці продукти виявилися вищими середньоєвропейських на 37 відсотків. Найдешевше продукти тваринного походження обійдуться в Польщі і Литві - 63 і 77 відсотків від середньої вартості відповідно.
Найдешевші сигарети в Євросоюзі продаються в Болгарії і Румунії, повідомляє агентство DAPD. Середня вартість однієї пачки там становить відповідно 46 і 47 відсотків від середньої ціни по ЄС. Алкоголь в цих двох країнах теж дешевший середньоєвропейського. В середньому його вартість становить в Болгарії 77, а в Румунії 70 відсотків від середньої ціни по ЄС.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас