Британцям заборонили займатись українськими газовими родовищами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британцям заборонили займатись українськими газовими родовищами

Енергетика
503
Міністерство охорони природного довкілля 30 березня припинило дія ліцензій компанії Regal Petroleum plc (Великобританія) на розробку Мехедовсько-Голотовщинського (MEX-GOL) і Свиридівського (SV) газоконденсатних родовищ в Полтавській області. Про це на прес-конференції повідомив міністр охорони довкілля Віктор Бойко.
Дію ліцензій припинено наказом міністра на основі рішення міжвідомчої робочої групи від 23 грудня 2009 року, яка виявила недотримання законодавства компанією при експлуатації родовищ.
"Там були розпорядження Генеральної прокуратури, Державної податкової адміністрації, Державної геологічної служби. Я звертався до Regal 4 рази, аби обговорити всі питання, пов'язані з ліквідацією порушень, і 4 рази вони не виходили на зв'язок. І я підписав наказ про припинення діяльності (дії ліцензій) Regal", - сказав Бойко.
Після цього, за словами міністра, компанія листом повідомила Мінприроди, що для ліквідації порушень їй необхідно 3 місяці
"Потім, коли минув цей термін, вони написали що беруть ще 4 місяці. Зараз все йде в робочому процесі", - зазначив Бойко.
Вінн додав, що відміна вищезгаданого наказу можлива лише після відповідного рішення міжвідомчої робочої групи.
Водночас в своєму повідомленні на Лондонській фондовій біржі Regal Petroleum підкреслює, що їй не було відомо про цей наказ до 21 травня 2010 року.
Після отримання наказу компанія провела зустрічі з міністром охорони довкілля і високопоставленими чиновниками українського уряду з метою розібратися в обставинах появи цього документа.
"Це обговорення вилилися в поточний діалог з Кабінетом міністрів, який, як сподівається компанія, закінчиться внесенням виправлень до наказу з наданням гарантій компанії з боку міністерства в тому, що її не зобов'яжуть припиняти роботи до завершення поточних переговорів", - говориться в повідомленні Regal Petroleum.
Компанія надалі обіцяє інформувати про розвиток подій.
Regal Petroleum розробляє в Україні Мехедовсько-Голотовщинське (MEX-GOL) і Свиридівське (SV) газоконденсатні родовища в Полтавській області. 2009 рік Regal Petroleum plc, що займається розробкою вуглеводневих родовищ також в Румунії і Єгипті, закінчила зі збитком 9,819 мільйона доларів.
В 2009 році компанія збільшила дохід на 73,55%, або на 8,422 мільйона доларів до 19,879 мільйонів доларів в порівнянні з 2008 роком. Збиток компанії до оподаткування в 2009 році склав 6,830 мільйонів доларів. Regal Petroleum Corporation працює в Україні з 1999 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас