Половина мешканців Естонії не підтримує перехід на євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина мешканців Естонії не підтримує перехід на євро

Валюта
314
Практично половина мешканців Естонії (49,9%) негативно відповіла на питання: "Чи підтримуєте ви перехід Естонії на євро?". При цьому за єдину європейську валюту висловилися 39,48% респондентів. Не мають думки із цього приводу 10,62% естонців. Такі дані соціологічного дослідження, проведеного компанією Emor за замовленням наукового центру Oma Riik.
Як зазначив голова Oma Riik Анти Пооламетс, центр замовив дослідження, оскільки в останні місяці дані про кількість прихильників і супротивників євро не оприлюднюються. "І це при тому, що уряд замовив величезне число опитувань, щоб з'ясувати страхи людей з приводу європейської валюти. Отже, у нього просто немає бажання оприлюднювати цифри", - сказав А.Пооламетс. В уряду немає народного мандата на введення євро, вважають соціологи Тартуського університету. Також, на їх думку, очевидно, що влада і не має наміру просити цей мандат у народу.
Нагадаємо, 17 червня 2010 р. Європейський союз затвердив вступ Естонії до зони євро з 1 січня 2011 р. Естонія стане 17-ою країною зони євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас