ФАС Росії виявила змову між виробниками солі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФАС Росії виявила змову між виробниками солі

Аграрний ринок
232
Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії виявила вертикальну угоду між "РусСоль Лимитед", ВАТ "Бассоль", ТОВ "Ілецксоль" і ТОВ "Руссоль Трейдинг", говориться в повідомленні служби.
"Руссоль Трейдинг" уклала заборонену "вертикальну" угоду з "Бассоль" і "Илецксоль". В результаті аналізу і оцінки стану конкурентного середовища на ринку солі ФАС Росії встановила, що сукупна частку "Бассоль" і "Илецксоль" на ринку солі, придатної для споживання, близько 30%, а на ринку технічної солі для хімічних цілей з подальшим використанням для виробництва інших продуктів або для промислових цілей, яка не використовується у харчуванні, у встановлених географічних і продуктових кордонах, - більше 30%.
Під час розгляду справи було виявлено, що виробництво солі в "Бассоль" і "Илецксоль" є високорентабельним. Проте, "Руссоль Трейдинг" здійснювала перепродаж солі подальшим споживачам за ціною, що перевищує ціну покупки аналогічного виду солі на 76,6% - 98,3% з окремих видів солі.
За фактом планується порушити адміністративну справу. За законом про захист конкуренції, "вертикальною" угодою визнається угода між господарюючими суб'єктами, які не конкурують між собою, один з яких отримує товар або є його потенційним отримувачем, а інший надає товар або є його потенційним продавцем, інформують vesti.ru.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас