Google пішов на поступки китайському уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google пішов на поступки китайському уряду

440
Інтернет-гігант Google Inc заявив про те, що має намір припинити автоматичне переведення пошукових запитів із китайської сторінки Google.cn на нецензурований гонконзький сайт після того, як влада Китаю повідомила компанії, що вона може втратити ліцензію на надання інтернет-послуг.
Раніше китайські відвідувачі сайту Google.cn автоматично перенаправляються на гонконзький портал Google.com.hk, що дозволяло пошуковій системі не виконувати вимоги китайського уряду з цензури.
Ліцензія Google дійсна до 30 червня. Без неї компанія не зможе працювати в китайському інтернеті. Фактично відмова уряду від продовження ліцензії змусить Google закрити сайт Google.cn і піти з китайського ринку. Корпорація, яка 28 червня подала папери на продовження ліцензії, була, таким чином, просто змушена погодитися з вимогами китайського уряду.
"З наших переговорів з китайським урядом ми зрозуміли, що вони вважають перенаправлення запиту неприйнятним", - говориться в повідомленні Google.
Конфлікт Google з Пекіном триває декілька років. На початку 2010 р. невідомі хакери зламали комп'ютерні системи Google і викрали інтелектуальну власність компанії. Простеживши за хакерами до Китаю, Google погрожував піти з ринку країни і відключив цензурування результатів пошуку. Пізніше Google почав перенаправляти користувачів з китайського сайту на гонконзький.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас