Міністр фінансів Франції не боїться зниження суверенного рейтингу країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Франції не боїться зниження суверенного рейтингу країни

218
Міністр фінансів Франції Крістін Лагард заявила, що немає підстав для занепокоєння з приводу можливого зниження кредитного рейтингу країни унаслідок усе більш агресивних заходів уряду, що вживаються з метою скорочення витрат.
Однак міністр поставила під сумнів деякі із заходів, дія яких поширюється на самих членів урядового кабінету.
Відповідаючи на питання під час інтерв'ю на радіостанції RMC про те, чи боїться вона зниження суверенного рейтингу, Лагард заявила: "У мене немає підстав так думати, тому що уряд працює на зменшенням витрат, а не на збільшення податків, які могли б стримувати зростання".
"Ця політика є розумною, тому що заснована одночасно на зниженні державних витрат і заохоченні ефективних інвестицій", - додала вона.
В доповнення до пенсійної реформи та інших бюджетних скорочень, які дозволять заощадити 19 млрд. євро, президент Ніколя Саркозі у вівторок доручив уряду різко обмежити міністерські витрати на поїздки, автомобілі і персонал.
Лагард, яка була в авангарді міжнародних зусиль із боротьби з фінансовою кризою і кризою державних боргів в Європі, висловила сумнів в тому, що звільнення 8 з її 28 помічників, як це запропонував Саркозі, "буде кращим варіантом збереження коштів бюджету".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас