На боротьбу із наслідками стихії потрібно 10 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На боротьбу із наслідками стихії потрібно 10 млрд грн

Казна та Політика
184
Фінансування державної програми із попередження руйнівних наслідків стихії становитиме не менше 10 млрд. грн.
Як повідомили УНІАН в Департаменті інформації і масових комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів України, про це прем'єр-міністр Микола Азаров заявив в селі Маршинці Новоселицького району Чернівецької області, де ознайомився із просуванням рятувально-відновних робіт після підтоплення.
Азаров пообіцяв, що до кінця поточного року буде розроблена єдина комплексна державна програма із попередження руйнівних ударів стихії, яка передбачатиме створення гідротехнічних споруд, захисної інфраструктури, відновлення лісів і тому подібне
"Вже з першого погляду зрозуміло, що така програма коштуватиме не менше 10 млрд. гривень. Отже, зробити все відразу не удасться. Проте ми визначимо найбільш критичні об'єкти і буквально зараз зосередимо на них ресурси. Доручаю голові облдержадміністрації визначитися з такими об'єктами в Чернівецькій області і подати розрахунки відносно необхідної державної допомоги", - сказав глава уряду.
Азаров повідомив, що за результатами робочої поїздки до територій, які зазнали руйнівного впливу стихії, він вже наступного тижня підпише відповідне доручення.
Як повідомляв УНІАН, в результаті сильних дощів з 22 по 24 червня на території Чернівецької області від розливу річок, підйому грунтових вод і накопичення в низинах стічних вод в 9 районах і м. Чернівці було подтоплено 65 населених пунктів, пошкоджено 57 тис. 930 м дорожнього покриття автодоріг державного і місцевого значення, 13 мостів і 3 тис. 970 м водозахисних гребель.
В регіоні продовжується ліквідація наслідків підтоплень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас