БЮТ наполягає на створенні слідчої комісії Ради щодо рішення Стокгольмського арбітражу в справі "Нафтогазу" і "РосУкрЕнерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ наполягає на створенні слідчої комісії Ради щодо рішення Стокгольмського арбітражу в справі "Нафтогазу" і "РосУкрЕнерго"

Енергетика
198
Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді наполягає на створенні парламентом на пленарному тижні 29 червня-2 липня тимчасової слідчої комісії для розслідування результатів рішення Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма (Швеція), що 8 червня зобов'язав Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" повернути компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія) 12,1 млрд. куб. м газу, а також близько 200 млн. доларів.
Про це на засіданні погоджувальної ради Ради сказав голова фракції БЮТ Іван Кириленко.
"Ми просимо на цьому тижні невідкладно внести кандидатури до складу комісії від всіх фракцій і створити тимчасову слідчу комісію", - сказав він.
Кириленко вважає, що влада зацікавлена в об'єктивному розслідуванні обставин винесення Стокгольмським арбітражем такого рішення у цій справі.
Голова Ради Володимир Литвин, коментуючи ініціативу БЮТ, також закликав всі фракції подати кандидатури до складу комісії, щоб у середу, 30 червня, комітет з питань регламенту зміг розглянути відповідний проект постанови, а в четвер, 1 липня, Рада змогла розглянути створення комісії на своєму засіданні.
Як повідомляло агентство, 14 червня БЮТ ініціював створення такої тимчасової слідчої комісії.
8 червня Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Нафтогаз" повернути "РосУкрЕнерго" 11 млрд. куб. м природного газу й надати додатковий обсяг газу в розмірі 1,1 млрд. куб. м як неустойку за порушення умов контракту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас