Fitch прогнозує можливість другої хвилі рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch прогнозує можливість другої хвилі рецесії

Казна та Політика
1239
Друга хвиля рецесії торкнеться показників і рейтингів в секторі будівельних матеріалів, сталеливарній галузі, хімічній галузі, технологічному секторі, автомобільній промисловості і медійному секторі, що фінансується за рахунок реклами, в Європі, Близькому Сході і Африці.
Про це йдеться у звіті, опублікованому міжнародним рейтинговим агентством Fitch Rating. У звіті приводяться сукупні прогнози щодо перерахованих і інших, менш схильних до ризиків, секторів, а також указуються емітенти в найуразливіших галузях.
Друга хвиля рецесії не є центральним макроекономічним сценарієм Fitch, але можливість такого розвитку подій збільшується, якщо пакети жорстких заходів, прийняті урядами, сильніше вплинуть на економічне зростання, ніж очікувалося, підкреслюється в документі.
"В результаті виняткових заходів, прийнятих багатьма компаніями з циклічних галузей в ході глобального економічного спаду для згладжування негативної дії на виручку і баланс, багато таких компаній мали помірно вищі показники, ніж Fitch чекало в своїх консервативних прогнозах на 2009р., - відзначає Алекс Гріффітс, глава міжнародного аналітичного підрозділу з корпоративних емітентів в Європі, Близькому Сході і Африці.
В той же час ці ж компанії, за прогнозами агентства, продемонструють найбільш різке відновлення в 2010 і 2011рр. після слабких результатів за 2009р., і ознаки такого відновлення вже з'явилися. Якщо ж відбудеться друга хвиля рецесії, особливо у разі негативної дії на глобальне, а не тільки європейське зростання, дані сектори можуть продемонструвати нижчі, ніж чекає агентство, показники, що може викликати негативні рейтингові дії".
Агентство нагадує, що, як правило, указує на ці ризики, що зберігаються, на рівні конкретних емітентів, використовуючи "негативний" прогноз і/або статус Rating Watch "негативний", і вищезазначені сектори мають невідповідну кількість рейтингів з "негативним" прогнозом і/або статусом Rating Watch "негативний" відносно інших секторів.
Fitch вважає сектор будівельних матеріалів потенційно найбільш проблемним серед всіх корпоративних секторів при сценарії повторної хвилі рецесії, про що свідчить те, що дві третини прогнозів/статусів Rating Watch з рейтингів компаній сектору є "негативними". У цьому секторі за останні шість місяців Fitch найбільш серйозним чином переглянуло у бік зниження свої прогнози на 2010 і 2011рр., і сукупний показник EBITDA в 2010р. очікується на 6% нижчий за ранішні прогнози агентства.
Нагадаємо, днем раніше Банк міжнародних розрахунків (Bank for International Settlements, БМР) заявляв, що влада провідних держав повинна впритул зайнятися урізуванням бюджетних дефіцитів, а світовим Центробанкам не варто затягувати з підвищенням процентних ставок. Інакше, світ може опинитися на порозі нової кризи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас