У Швейцарії помер засновник найбільшого виробника годинників Swatch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швейцарії помер засновник найбільшого виробника годинників Swatch

152
Видний представник годинникової індустрії, засновник і голова ради директорів найбільшого в світі виробника годинників Swatch Group Ніколя Хайєк помер в понеділок в швейцарському Білі на 83-му році життя.
Про це повідомила Swatch Group.
"Ніколя Хайєк, президент і керівник адміністративної ради Swatch Group, помер сьогодні від раптової зупинки серця під час роботи на своєму улюбленому підприємстві", - йдеться в комюніке.
Наступником Ніколя Хайєка стане його син, Нік Хайєк-молодший, який займає пост голови правління компанії і є членом адміністративної ради Swatch Group.
Компанія Swatch була заснована навесні 1983 року в непростий для швейцарських виробників годинників період, коли японський кварцовий годинник (зокрема, Casio і Seiko) був дешевший і навіть візуально привабливіший від швейцарських механічних моделей, чому стали користуватися підвищеною популярністю у покупців.
Згідно з задумкою Хайєка, ідеї японців були взяті за основу, проте годинники Swatch став випускати не цифрові, а більш традиційні, "аналогові", зі стрілками. Годинник мав бути модним, зручним, стильним, а головне - доступним з точки зору ціни.
Подібна концепція принесла компанії успіх. І через роки, після цілої серії злиття, група Swatch перетворилася на найбільшого виробника годинників, який контролює близько 25% світового ринку. До складу групи входять такі відомі бренди, як Breguet, Blancpain, Omega, Tiffany&Co, Longines, Rado, Tissot, Certina, Mido, Swatch та інші.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас