Світу загрожує нова економічна криза? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світу загрожує нова економічна криза?

Казна та Політика
3292
Найближчим часом світ знову може опинитися на порозі нової економічної кризи.
Про це попереджає в своїй щорічній доповіді Банк міжнародних розрахунків (Bank for International Settlements, БМР), повідомляє РБК.
На думку експертів банку, влада провідних держав має серйозно зайнятися урізанням бюджетних дефіцитів, а світовим центробанкам не варто затягувати з підвищенням процентних ставок. Інакше світ може опинитися на порозі нової кризи.
В документі підкреслюється, що світова економіка і фінансові ринки поступово виходять з кризи. Проте боргова криза в зоні євро і нестабільна ситуація у низці інших крупних економік можуть зрештою поставити під загрозу і так крихке відновлення, наводить думку банку агентство Reuters.
У свою чергу глава Банку міжнародних розрахунків Хайме Каруана, виступаючи на щорічній зустрічі ради директорів організації, закликав уряди діяти якнайшвидше і не відкладати бюджетні реформи.
Крім того, в документі підкреслюється, що для запобігання подальшим кризам необхідні кардинальні реформи світової фінансової системи, а антикризові заходи, що робляться багатьма державами, мають безліч "побічних ефектів", які вже починають проявлятися.
На думку експертів банку, країни, що розвиваються, швидко відновлюються і незабаром можуть зіткнутися з сильними інфляційними ризиками. "Деякі економіки, що розвиваються, можуть більшою мірою покладатися на гнучкість валютного курсу і посилення грошово-кредитної політики", - підкреслюється в доповіді.
Банк міжнародних розрахунків - міжнародна фінансова організація, до функцій якої входить сприяння співпраці між центральними банками і полегшення міжнародних фінансових розрахунків. Крім того, банк є центром економічних і грошово-кредитних досліджень. Засновниками БМР є Центробанки провідних торгівельних держав. Кожен призначає свого представника в раду директорів, правління збирається не рідше 10 раз на рік. Штаб-квартира Банку міжнародних розрахунків розташована в Базелі (Швейцарія).
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас