Фондовий ринок. Підсумки дня: інвестори проігнорували засідання G20 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: інвестори проігнорували засідання G20

Фондовий ринок
167
Торги на російському фондовому ринку завершилися зростанням основних біржових індикаторів. За підсумками дня індекс ММВБ зріс на 1,17% до 1 363,40 пункту. Індекс РТС - на 1,14% до 1 403,42.
Динаміка зміни вартості цінних паперів була різноспрямованою. На ММВБ котирування "Газпрому" зросли на 1,32%, ВТБ - на 3,12%, "Роснафти" - на 3,46%, Сбербанку - на 2,73%, в той же час ціна акцій "Лукойлу" знизилася на 0,96%, "Ростелекому" - на 0,76%.
Експерти називають зростання індексів незначним. "Активність як і раніше залишається низькою, серйозних подій, здатних змусити ринки рухатися швидше, також немає. Гравці вважають за краще керуватися зовнішніми чинниками, де переважають помірно позитивні тенденції, що не дозволяють фондовим індексам падати дуже серйозно", - пояснює заступник начальника відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко.
За словами начальника аналітичного відділу ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Миколи Подлевських, після завершення засідань "вісімки" і "двадцятки" ринки намагаються зрозуміти, що сталося або, точніше, чи сталося що-небудь. "Все частіше зустрічі лідерів порівнюють з піар-акцією або фотосесією. Дуже мало конкретних рішень озвучуються за підсумками таких засідань", - додає аналітик.
Одним з орієнтирів для ринків стали статистичні дані із США, згідно з якими особисті доходи американців у травні зросли трохи менше, ніж очікувалося, але при цьому особисті витрати зросли трохи більше, ніж передбачалося. Це призвело до падіння котирувань на американському ринку.
"Хай особливих причин для зростання не видно, але підтримка, що позначилася, і підростання цін зайвий раз нагадують про велику ліквідність, що продовжує гуляти по ринку", - говорить Микола Подлевських. Проте залежність російських індексів від американського ринку залишається сильною, тому одним з чинників, який визначить динаміку на фондовому ринку завтра, буде вихід чергових статистичних даних.
"Завтра в США буде опублікований індекс споживчої упевненості Університету Мічіган за червень. Середні прогнози аналітиків вказують на вірогідність зниження цього показника з 63,3 до 62,9 пункту", - розповідає аналітик компанії "АТОН" Олена Кожухова. За її словами, важливим для індексу ММВБ зараз є закріплення як мінімум вище за підтримку 1 335 пунктів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас